Craniosacraal-Plus™


Ontdek de wonderbaarlijke werking van deze zachte behandelingsmethode via een Craniosacraal-Plus™ behandeling.

Tijdens deze sessie krijg je een volledige ontspannende Craniosacraal-Plus™ behandeling. Ik werk met het craniosacraal ritme, het bindweefsel en de verschillende horizontale diafragma’s van het lichaam.


Craniosacraal staat voor de schedel (cranium) en het heiligbeen (sacrum).

Het craniosacrale systeem is zeer ingenieus en complex maar simpel gezegd begint het bij de schedel en eindigt het bij het heiligbeen.

Het bindweefsel systeem zit in ons hele lichaam, het verbindt alles met elkaar als een elastisch web. Onze botten, spieren, zenuwen, organen en bloedvaten zijn bekleed met bindweefsel. Het bindweefsel beschermt, geeft steun en houdt alle onderdelen bij elkaar maar ook van elkaar gescheiden.Om de hersenen en het ruggenmerg zitten bindweefselvliezen met daarin een vloeistof die stroomt en op een bepaald ritme beweegt. Dit ritme is te voelen in je hele lichaam.

Tijdens de ontspannende behandeling gaat het lichaam zich “ontwinden”, zoals het ontwinden van de benen, armen, romp en nek. Ontwinden in de Craniosacraal-Plus™ is het voelen en volgen van de energie bewegingen van het lichaam/het ritme van de cliënt, om zo fysieke en emotionele spanningen die in het bindweefsel aanwezig zijn los te laten.Kortom een lang verhaal van een van de meest zachte vormen van behandeling, waarbij je hele mooie ervaringen kunt opdoen.


Ik geef de Craniosacraal-Plus™ behandeling over je kleding heen en je ligt op een massagetafel. Graag zelf een badlaken meenemen.