JoChi VoetreflexPlus Therapie & Do-In Yoga

"In Balans door Innerlijke Kracht"


VoetreflexPlus is een combinatie van Westerse voetreflexologie en Oosterse meridianen.

Westerse voetreflex massage
In het westen wordt voetreflex massage sinds 150 jaar toegepast. Men behandelt in het westen enkel de voeten met een speciale duimtechniek waardoor men de zones zeer nauwkeurig kan behandelen.

Chinese voetreflex massage
De chinezen werken met totaal andere massage technieken: ze gebruiken glijdende technieken, waarbij ze hun lichaamsbeweging gebruiken om druk uit te oefenen. Hun handen zijn hierbij volkomen ontspannen. Bovendien masseren ze meer dan alleen de reflexzones op de voeten, ze masseren ook de meridiaanbanen en acupunctuurpunten op voeten, onderbenen en knieën.

VoetreflexPlus™, Chinees en Westers samen
De combinatie van beide systemen biedt ongekend veel mogelijkheden en versterkt en versnelt de effecten van een behandeling. Daarnaast pas ik oor-, been- en handreflexzonemassage toe en laat je verrassen door een van de energetische voetreflexmassages.

In het laatste jaar van mijn opleiding heb ik mij gespecialiseerd in coaching, familieopstellingen in combinatie met VoetreflexPlus en De Vrouw.


Mogelijke voetmassages:                                                 Metafysisch:


Ontspanningsmassage                                        Nervositeit, slaapstoornissen, stress, depressie, melancholie en prikkelbaarheid

Massage van de zones van het hoofd                    Te veel 'in je hoofd zitten', te veel controle houden, perfectionisme

Massage van de zones van het urinewegsysteem Emotioneel evenwicht op langere termijn, tijdelijk opvangbekken van de emoties

Massage van de zones van het lymfesysteem Vermogen om onbewust opgedane en nog niet verwerkte indrukken te verwerken, Je veilig voelen, Drager van levensenergie, Zelfwaardering, Depressie, Confrontatie aangaan

Massage van de zones van de spijsvertering OPNEMEN - VERWERKEN - LOSLATEN van informatie en indrukken

Massage van hart en bloedvaten    Liefde in de mens, voor zichzelf en anderen

Massage van de zones van de ademhaling Ruimte in contact met je omgeving en de ruimte/vrijheid nemen voor jezelf

Massage van de wervelkolom Oprechtheid, standvastigheid, standpunt durven innemen

Massage spieren en gewrichten Emotionele spanningen, gevoelswereld, luisteren naar je innerlijke zelf

Massage van de hormoonklierzones Hormonen zijn transformatoren voor de energie van de Chakra's, "Slaat burg tussen het energetische en het fysieke"

Massage van de handen Handen laten zien hoe wij geven, leiden of geleid worden


De voetreflexPlus vindt liggend plaats op een massagetafel.
De knieën, onderbenen, enkels en voeten worden met olie ingesmeerd.
Wil je daarom een makkelijke broek aantrekken die tot boven je knieën getrokken kan worden? Graag zelf een badlaken meenemen.